Forside | Hz. Muhammed(sav)

Samfundsforholdene i byen Mekka før profeten Muhammed (fvh).


af Isa Kuyucuoglu

Der var uro og anarkisme i hele verden i det 6. århundrede e.Kr. Folk havde fulgt vildskabens og grusomhedens vej i næsten alle lande på dette tidspunkt.

Disse dårlige forhold eksisterede også på den Saudiarabiske Halvø. Selv om Allah udvalgte flere profeter blandt befolkningen i dette område, glemte folk alligevel de tidligere himmelske budskaber og var fortabte. De, der havde penge og magt, havde ret, og de, der manglede penge og magt, var magtesløse og blev uretfærdigt behandlet. Alle menneskelige værdier blev tabt på dette tidspunkt. Menneskets liv havde ingen værdi. For ikke at blive til økonomisk byrde for forældre blev nyfødte uskyldige pigebørn tit begravet levende.

Disse samfundsforhold kunne også ses i den religiøse tro og praksis. Folk dyrkede deres forfædres guder og ånder som de forestillede sig boede i træer, sten, kilder osv. Profeten Muhammed (fvh) var meget bekymret over måden, man levede på i Mekka. Han var sikker på, at en sådan tro var fuldstændig forkert. Derfor trak han sig tit tilbage i ensomhed for at tænke over de ting, der skete omkring ham.

Nogle folk forventede og håbede på, at der ud fra denne mørke tilstand, skulle komme en befrier og frelser. Denne befrier og frelser skulle være dén, som Jesus (fvh) og de tidligere profeter gav besked om. Denne befrier og frelser var profeten Muhammed (fvh).

Share this