Forside | Hz. Muhammed(sav)

At tro på Allahs profeter


Af Isa Kuyucuoglu

"Profet" betyder sendebud eller budbringer. Almægtige Allah sendte flere profeter mellem den første og den sidste profet. Alle profeterne inviterede mennesker til den sande og oprindelige religion, som med tiden blev ændret eller glemt. Ifølge Islam var det første menneske og den første profet Adam (fvh) og den sidste profet er profeten Muhammed (fvh).

Profeterne bragte bud til menneskene fra Allah. De blev derfor kaldt "budbringere." Alle profeter har kaldt mennesker til troen på den Almægtige Allah og til at følge Allahs sande vej.

Profeterne var ganske almindelige mennesker som os, men de havde bestemte evner. De blev født, de spiste mad, blev gift og fik børn som alle os andre. De havde også menneskelige behov og følelser og blev også påvirket af deres omgivelser. De blev kede af det og blev syge og døde ligesom normale mennesker.

Ved siden af deres menneskelige adfærd og karakter havde de viden og visdom om både den jordiske verden og den næste verden. Det var Allah der valgte og opdrog dem som profeter for menneskene. De kunne ikke selv blive profeter, hvis de ville være det. Det var Allah der udnævnte dem til profeter. De blev i det hele taget forbilleder for mennesket til alle tider.

Alle profeter havde vendt deres hjerter mod den Almægtige Allah. De havde aldrig begået synlige eller usynlige synder, for de levede under Allahs opdragelse og beskyttelse. De havde ikke løjet, de snød heller ikke. De kunne vise mirakler med hjælp fra Allah. De var uskyldige og ærlige mennesker, der viste mennesket den sande vej.

Muslimerne tror på alle profeter fra den første profet Adam (fvh) til den sidse profet Muhammed (fvh). Man tror på Noah, Abraham, Moses, Jesus, profeten Muhammed og mange andre (fred være med dem alle).

Profeten Muhammed var den sidste af disse profeter, som Allah sendte til jorden. Han er ikke stifteren af Islam, men det er den Almægtige Allah. Muslimer har stor respekt for profeten Muhammed og de tidligere profeter.

Når man nævner navnet på en af profeterne, siger man "Allaihi salåm". Det betyder "fred være med ham", men når man hører eller selv nævner profetens Muhammeds navn, siger man "Salla-Allahu Alaihi wa Sallam" (fvh). Det betyder igen "Allahs fred og velsignelse være med ham"

Share this